VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Rectorul Universității din Iași „Al. Ioan Cuza”, distins cu titlul „Doctor Honoris Causa” de către USM

Universitatea de Stat i-a conferit azi, în cadrul unei ceremonii, titlul onorific „Doctor Honoris Causa” profesorului universitar Tudorel Toader, rectorul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Titlul onorific a fost înmânat în cadrul ședinței Senatului USM. „Această distincție reprezintă recunoașterea de către USM a meritelor deosebite ale dr. Tudorel Toader, teoretician și practician de marcă al Științelor penale, personalitate care a contribuit şi contribuie în mod semnificativ la formarea a zeci de generaţii de profesioniști ai dreptului românesc”, se arată într-un comunicat al USM.

Potrivit universității, profesorul a înfiinţat proiectul Patrulaterul Facultăţilor de Drept din Iaşi – Chişinău – Bălţi şi Cahul, competiţie ştiinşifică, sportivă şi culturală între studenţii celor patru facultăţi. În calitate de rector, Tudorel Toader a susţinut și promovarea studiilor pentru diplomele duble, precum şi înfiinţarea de noi specializări universitare, la extensiile pe care Universitatea din Iași le are la Universitatea de Stat din Moldova și la alte instituții de învățământ superior din R. Moldova.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.