VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Recomandările lui Alexandru Tănase pentru Maia Sandu în cazul Găgăuziei

Fostul președinte al Curții Constituționale, Alexandru Tănase, susține că nu este judicios ca Maia Sandu să nu semneze decretul de desemnare a noului bașkan Evghenia Guțul drept membru al Guvernului, scrie newsmaker.md.

”Nu vreau s-o critic pe șefa statului. Președinta ar putea avea propriile ei motive să nu semneze acest decret. Totuși, un președintele trebuie să semneze un astfel de decret. Dacă un președinte nu este de acord ca bașkanul să facă parte din guvern, poate iniția un proiect de lege prin care să excludă guvernatorul regiunii din componența executivului”, a declarat Alexandru Tănase.

Amintim, zilele trecute, într-un interviu pentru Ziarul de Gardă, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a evitat să spună dacă este gata sau nu să o desemneze pe Evghenia Guțul, noul bașkan al Găgăuziei, în calitate de membru al Guvernului Republicii Moldova.

La întrebarea jurnalistului ”Urmează să o desemnați pe Eugenia Guțul în calitate de membră a Guvernului. În contextul noilor măsuri de combatere a războiului hibrid, cât de adecvată e prezența ei, ca exponentă a unei grupări pro-ruse, la ședințele Guvernului? Ce urmează să întreprindeți?” a urmat un răspuns neprecis.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.