VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Recentele modificări la Codul Electoral, promulgate de Maia Sandu

Modificările la Codul Electoral, prin care reprezentanților fostului partid ”Șor”, vizați în dosare penale li s-a interzis să candideze la alegeri, au fost promulgate de președinta Maia Sandu. Decretul a fost semnat aseară, la câteva ore, după ce amendamentele au fost votate de majoritatea parlamentară PAS în două lecturi.

Amintim, proiectul de lege a fost votat ieri de 57 de deputați. Documentul prevede că nu vor putea participa la alegeri în calitate de concurenți electorali foștii membri ai Partidului Șor „bănuiți, învinuiți sau inculpați de săvârșirea unor infracțiuni care au fost menționate de către Curtea Constituțională ca argument în contextul declarării neconstituționalității partidului politic”.

Fostul președinte al Curții Constituționale, Alexandru Tănase, a criticat dur proiectul majorității PAS și a precizat că legea a fost scrisă să fie consultată public, fără avizul Comisiei de la Veneția și având la baza adoptării ei mai multe falsuri și inadvertențe juridice.

„Faptul că partidul majoritar are o rivalitate cu un partid anume și se răfuiesc de doi ani de zile și au găsit soluția prim modificare articolului 16 e o chestiune particulară. Primul fals care s-a vehiculat în spațiul public precum că aceste modificări au fost operate pentru executarea hotărârii Curții Constituționale. Este un fals. În hotărârea Curții Constituționale prima care a fost declarat neconstituțional Partidul „ȘOR” nu figurează nicio literă. Mai mult, nimic din acea hotărâre nu sugerează necesitatea de a opera modificări legislative. Atunci când CC constată că trebuie operate anumite modificări legislative care decurg dintr-o hotărâre, ea emite o adresă”, a declarat Alexandru Tănase pentru TVR Moldova.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.