„Toți cetățenii care au avut zboruri anulate de către compania Air Moldova își pot recupera banii”. Asigurările vin din partea premierului Dorin Recean.
În cadrul unui briefing de presă, Dorin Recean a subliniat că Guvernul va recupera toate mijloacele financiare posibile de la Air Moldova.
„Guvernul se ocupă de rezolvarea problemei sistemice, însă Guvernul nu se va ocupa să rezolve problema companiei aeriene care a fost fraudată și îndatorată. Guvernul va interveni și va recupera mijloacele financiare de la companie. În plus, cetățenii trebuie să știe că în momentul în care au achitat pentru bilete cu cardul pot revendica aceste sume pentru serviciul neacordat. Mă refer la sistemele de card Mastercard și Visa care au procedură automatizată de revendecare a banilor pentru serviciile neoferite. Cetățenii care nu au procurat un bilet cu cardul și acest serviciu nu a fost oferit, cetățeanul își poate recupera banii făcând o adresare corespunzătoare”, a precizat Dorin Recean.
Reamintim că Air Moldova a admis mai multe încălcări privind rambursarea mijloacelor bănești în contextul zborurilor anulate. Despre aceasta a anunțat Autoritatea Aeronautică Civilă(ACC).
Potrivit ACC, compania aeriană a depășit termenul de rambursare care, potrivit Regulamentului, întregul cost al biletului la prețul de achiziție se efectuează în termen de 7 (șapte) zile, nu de 30 de zile, cum practica operatorul.
Autoritatea Aeronautică Civilă reiterează că pasagerii își pot revendica drepturile, solicitând contravaloarea biletelor și pot beneficia și de o compensație care variază între 250-400 de euro, în funcție de destinație.
Toți pasagerii afectați de anularea zborurilor pot depune o solicitare în adresa companiei aeriene (prin intermediul poștei electronice, telefon, sediul unității comerciale din bd. Negruzzi 10), iar în cazul nesoluționării situației, consumatorii pot depune o reclamație în adresa Autorității Aeronautice Civile.
ACC recomandă cetățenilor să analizeze atent riscurile în cazul procurării biletelor de avion de la operatorul Air Moldova, întrucât aceste zboruri ar putea fi anulate iar probabilitatea compensării este minimă.
Recent, angajații Air Moldova au lansat o petiție publică și au cerut implicarea președintei Maia Sandu pentru a salva compania aeriană de la faliment. Aceștia susțin că compania nu poate achita salarii și servicii de aeroport din cauza situației financiare precare.