VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Recean, la întrevederea cu Gert Jan Koopman: Vrem ca cetățenii noștri să aibă un trai decent și să se simtă acasă, oriunde în Europa

„Vrem ca cetățenii noștri să aibă un trai decent și să se simtă acasă, oriunde în Europa”. O declarație în acest sens a fost făcută de premierul Dorin Recean, în cadrul unei întrevederi cu Gert Jan Koopman, directorul general pentru vecinătate și negocieri privind extinderea Uniunii Europene. 

În cadrul întâlnirii, oficialii au discutat despre agenda de reforme, progresele înregistrate în procesul de realizare a celor nouă recomandări ale Comisiei Europene și prioritățile Executivului în procesul de aprofundare a dialogului cu Uniunea Europeană.

Deși ne confruntăm cu tot felul de crize, reușim să implementăm reformele necesare și să implementăm rezultatele așteptate de cetățeni și de partenerii noștri externi. Obiectivul nostru pe termen lung este să dezvoltăm economia, să creăm locuri de muncă și să sporim nivelul de bunăstare a populației. Vrem ca cetățenii noștri să aibă un trai decent și să se simtă acasă, oriunde în Europa”, a spus prim-ministrul Dorin Recean.

La rândul său, oficialul european a vorbit despre deschiderea Uniunii Europene în fortificarea sectorială a cooperării moldo-comunitare și a exprimat aprecieri pentru prima contribuție a Republicii Moldova la Pachetul de extindere în calitate de țară candidat.

„Suntem aici pentru că știm cât de mult munciți pentru a vă consolida statul de drept și pentru a vă apropia de standardele europene. Am discutat domeniile concrete: energie, comerț și o interconexiune mai bună cu UE. Suntem alături pentru a reuși în calea reformelor”, a adăugat Gert Jan Koopman.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.