VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Recean, întrevedere cu Erin McKee: Cu sprijinul SUA consolidăm democrația și creștem economia

„Cu sprijinul SUA consolidăm democrația și creștem economia prin proiecte de infrastructură, transport și cele care contribuie la securitatea energetică”. O declarație în acest sens a fost făcută de premierul Dorin Recean, în cadrul unei întrevederi cu adjuncta administratoarei Agenţiei SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), Erin McKee.

Șeful Executivului a apreciat aportul USAID pentru modernizarea unor domenii esențiale ale economiei: îmbunătățirea mediului de afaceri, creșterea investițiilor, educația, tehnologii informaționale, industria ușoară, turismul, dezvoltarea sectorului vitivinicol, dar și sprijinirea industriilor creative.

Nu există niciun domeniu în țara noastră în care să nu avem proiecte de cooperare bilaterale. Cu sprijinul SUA consolidăm democrația și creștem economia prin proiecte de infrastructură, transport și cele care contribuie la securitatea energetică. Avem inițiative eficiente în domeniul justiției și combaterea corupției, al dezvoltării economice – care sunt domenii prioritare din Planul Național „Construim Moldova Europeană”, a menționat prim-ministrul Dorin Recean. 

Adjuncta administratoarei USAID, Erin McKee, a reiterat angajamentul USAID de a susține țara noastră în procesul de integrare europeană, prin creșterea oportunităților în domeniile de interes, care au obiectivul de a contribui la prosperitatea, securitatea, sustenabilitatea economică și statul de drept în Republica Moldova.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.