VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Recean îi atenționează pe candidații CSM și CSJ care cer reevaluare: Asta înseamnă perpetuarea corupției și veți răspunde conform legislației

Prim-ministrul Dorin Recean i-a atenționat pe candidații la funcții în CSM și CSP care au contestat evaluarea Pre-Vetting după ce au căzut testul integrității. Premierul spune că „asta înseamnă perpetuarea corupției și fiecare din cei care au participat la aceste acțiuni vor răspunde conform legislației”

În debutul ședinței cabinetului de miniștri, Recean a declarat că nu l-au surprins deciziile luate de CSJ și că acestea contribuie la perpetuarea corupției.

„Vreau să le spun la cetățenii aceștia, la minoritatea coruptă din tagma judecătorilor că nu ne-ați surprins de fapt. Voi continuați acest efort și rezistați efortul de auto-curățare. M-am uitat că acolo e un fel de copy-paste și de fapt s-a încercat de a demonstra un efort de sfidare. Noi o să insistăm să avem legislație care să permită auto-curățarea sistemului. M-am uitat că unele texte au fost scrise în afara curții. Și vreau să atenționez pe cei care participă la astfel de efort că asta înseamnă perpetuarea corupției și cei care au participat la astfel de acțiuni vor răspunde conform legislației”, a spus Dorin Recean.

Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a dat undă verde pentru reexaminarea magistraților și procurorilor pentru funcția de membru al CSM și CSP, care au căzut testul integrității. CSJ a făcut publice pe 1 august deciziile pe marginea contestațiilor împotriva deciziilor Comisiei Pre-vetting, depuse de judecătorii și procurorii care nu au trecut testul integrității. În decizia sa, completul de judecători de la CSJ au anulat hotărârile Comisiei Pre-Vetting în cazul a 21 de magistrați, dispunând reevaluarea lor.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.