VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Recean cheamă și diaspora din Ungaria să-și împărtășească experiența acasă

Moldovenii stabiliți în Ungaria sunt chemați să revină acasă să-și împărtășească experiența lor și să-și pună în slujba comunității aptitudinile dobândite în străinătate. Apelul a fost făcut de premierul Dorin Recean, care, în cadrul vizitei de la Budapest, a avut o întrevedere cu mai mulți reprezentanți ai diasporei din Ungaria.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, șeful executivului a vorbit despre eforturile autorităților de la Chișinău în consolidarea legăturilor Republicii Moldova cu Uniunea Europeană, accentuând importanța contribuției fiecărui cetățean în calea aderării noastre la UE și a menționat acțiunile Guvernului privind implementarea politicilor care ar determina diaspora să revină acasă, pentru a-și valorifica experiența în sectoarele cheie.

„M-am convins că oamenii noștri, oriunde s-ar afla, sunt interesați de ce se întâmplă acasă și cunosc provocările cu care ne confruntăm. Iată de ce una din prioritățile Guvernului este construirea unui dialog cât mai productiv cu diaspora și implicarea acesteia în transformarea țării noastre”, a declarat premierul Dorin Recean.

La întâlnire au fost prezenți ambasadorul Moldovei în Ungaria, Oleg Țulea, și miniștrii Agriculturii și Afacerilor Interne, Vladimir Bolea și Adrian Efros.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.