VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Reacția Tiraspolului după ce Rusia a acuzat Ucraina că ar pregăti o „provocare armată” împotriva regiunii transnistrene

Copreședintele Comisiei Unificate de Control (CUC) din partea Tiraspolului, Oleg Beleakov, susține că regiunea transnistreană este pregătită să reacționeze la „orice provocări”, iar „dacă cineva mizează să creeze panică, atunci nu există niciuna în rândul locuitorilor”. Declarațiile au fost făcute într-un interviu pentru agenția de presă RIA Novosti, afiliată Kremlinului.

Avertizările apărute creează mari îngrijorări. Organele noastre de aplicare a legii evaluează situația din jurul republicii. Dacă cineva mizează să creeze panică, atunci nu există niciuna în rândul locuitorilor și al forțelor de securitate. Operațiunea comună de menținere a păcii în regiune, care are statut internațional, este un garant de încredere al păcii și securității. Orice intruziune asupra forțelor de menținere a păcii ar constitui o crimă pentru care nu există nicio justificare””, a declarat Beleakov.

În dimineața zilei de joi, 23 februarie, Ministerul rus al Apărării a declarat că Ucraina „ar pregăti o provocare armată” împotriva regiunii separatiste efectuată de subdiviziunile forțelor armate ucrainene.

Autoritățile de la Chișinău au respins declarațiile Ministerului rus al Apărării.

„Facem apel la calm și invităm publicul să urmărească sursele oficiale și credibile ale R. Moldova. Instituțiile noastre cooperează cu partenerii străini și în cazul unor pericole la adresa țării vor informa neîntârziat opinia publică”, se arată în anunțul autorităților de la Chișinău.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.