VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Reacția Moldsilva după ce procurorii au efectuat percheziții într-un dosar de defrișări ilegale ale pădurilor

Conducerea Agenţiei „Moldsilva” şi Comunitatea silvicultorilor din Republica Moldova condamnă acţiunile unor reprezentanţi ai ramurii silvice ce fac obiectul urmăririi penale şi vor acorda suportul necesar pentru derularea investigaţiilor. Reacția vine după ce procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii INI din cadrul Poliției au reținut cinci persoane, urmare a 60 de percheziții desfășurate, într-un dosar de defrișări ilegale ale pădurilor, care au adus prejudicii statului de circa un milion de lei.

„Suntem direct cointeresaţi ca în rândurile noastre să se regăsească oameni integri care respectă legislaţia în vigoare, iar organele abilitate să elucideze circumstanţele şi persoanele care se fac vinovate”, menționează reprezentanții Moldsilva.

Potrivit PCCOCS, faptele au avut loc în septembrie-decembrie 2022, în raioanele Leova, Strășeni, Ialoveni, Orhei, cu implicarea întreprinderilor pentru silvicultură. Cei cinci reținuți – șefi de ocoale silvice și pădurari – au vârste cuprinse între 34 și 63 de ani și au acționat de comun cu angajați cu funcții de ingineri, maiștri, contabili și pădurari în cadrul întreprinderilor vizate. Astfel, pentru crearea unei aparențe de legalitate, în favoarea membrilor grupului infracțional au fost emise acte contabile, care însă erau false prin natura lor; precum și au fost întocmite materiale primare cu date incorecte. Mai mult decât atât, defrișările ilegale aveau loc prin depășirea normelor indicate în autorizațiile privind defrișările generale, eliberate de Agenția „Moldsilva.”

Citiți și: Cinci persoane au fost reținute, după 60 percheziții într-un dosar de defrișări ilegale ale pădurilor, cu prejudicii de circa un milion de lei

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.