VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Reacția Chișinăului, după ce Rusia a interzis intrarea în țară a 11 oficiali ai R. Moldova

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) confirmă convocarea, pe 20 noiembrie, de către Moscova a ambasadorului R. Moldova în Rusia, Lilian Darii și interzicerea accesului pe teritoriul Federației Ruse pentru 11 deputați. Contactat de Vocea Basarabiei, purtătorul de cuvânt al MAEIE de la Chișinău, Igor Zaharov, a declarat că indiferent de deciziile Moscovei, autoritățile moldovenești vor continua să protejeze spațiul nostru informațional împotriva oricărei ingerințe externe.

„Pot să confirm convocarea Ambasadorului Lilian Darii la Moscova și interzicerea accesului pe teritoriul Federației Ruse pentru 11 deputați. Indiferent de deciziile sau răspunsurile Moscovei, ne angajăm să continuăm să protejăm spațiul nostru informațional împotriva oricărei ingerințe externe și să menținem o poziție fermă împotriva dezinformării, atacurilor hibride și încercărilor de destabilizare a țării noastre”, a menționat Igor Zaharov.

Menționăm că Federația Rusă a interzis, pe 20 noiembrie, accesul pe teritoriul său pentru 11 oficiali din Republica Moldova, ca răspuns la 2persecutarea limbii ruse”, după ce mai multe site-uri de propagandă au fost închise de către guvernul de la Chișinău. Potrivit unor surse NewsMaker, interdicția îi vizează pe deputați din partidul Acțiune și Solidaritate (PAS). Veridicitatea listei a fost confirmată pentru VB de Igor Zaharov. Deputații PAS interziși pe teritoriul Federației Ruse sunt:

 1. Viorel Barda
 2. Adrian Belîi
 3. Larisa Voloh
 4. Vitalie Gavrouc
 5. Maria Gonța
 6. Liliana Grosu
 7. Natalia Davidovici
 8. Alina Dandara
 9. Dorian Istratii
 10. Mariana Cușnir
 11. Mihail Leahu

Pe 24 octombrie, autoritățile de la Chișinău au blocat accesul la zeci de site-uri mass-media ruse, menționând că acestea „reprezintă un pericol la adresa securității informaționale”. Potrivit autorităților moldovenești, Rusia a investit milioane de dolari într-o campanie de destabilizare, sperând să îndepărteze Chișinăul de Occident.

Autor

 • Pusca Silvia

  Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.