VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Războiul i-a sărăcit. Fiecare al doilea rus nu-și poate acoperi cheltuielile lunare din salariu

Războiul din Ucraina și sancțiunile impuse la nivel internațional i-a sărăcit și mai mult pe ruși. Salariile nu acoperă necesitățile de bază pentru 45 la sută dintre ruși, în timp ce acum doi ani de acest lucru se plângeau doar 25% din populație.  

Un sondaj realizat de portalul online de angajări hh.ru, citat de RBK, arată că, în prezent, doar doi din 10 ruși își pot permite să-și cumpere tot de ce au nevoie din veniturile pe care le au, în timp ce în 2021 cota acestora a fost de 36%.

Cei mai mulți ruși mulțumiți de câștigurile lor lunare sunt în Moscova (26%), în regiunea Tomsk (24%) și în Tatarstan (23%).

La sondaj au participat aproximativ 5000 de angajați și cetățeni în căutarea unui loc de muncă. Aceste nemulțumiri au loc în contextul în care lefurile rușilor au fost ajustate deja la inflația de 9,2%. În Rusia, salariul mediu lunar, în termeni nominali, în iulie a fost de 71.400 de ruble (710 euro).

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.