VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Război Israel-Hamas, ziua 25: Patru israelieni au fost răniți după ce două rachete au căzut în Ashdod, oraș din sudul Israelului

Update: Patru persoane au fost răchite după ce două cu rachete au lovit marți orașul Ashdod din sudul Israelului, informează The Guardian.

Echipajele medicale de urgență israeliene au tratat un bărbat de 50 de ani, grav rănit de schije. Alte trei persoane, de 64, 46 și 35 de ani au fost ușor rănite de cioburi provocate în urma exploziilor.

Update: Numărul ostaticilor despre care se crede că sunt ținuți în Gaza a crescut la 240, a anunțat purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, amiralul Daniel Hagari.

Hagari a mai spus și că 315 soldați IDF au murit de la atacul Hamas împotriva Israelului din 7 octombrie.

Update: Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a dat noi detalii legate de situația de la granița țării cu Libanul, acolo unde au existat confruntări cu forțele Hezbollah.

Daniel Hagari a spus că avioanele de luptă ale IDF „au distrus infrastructură care aparține organizației teroriste Hezbollah” în lovituri aeriene peste noapte. El a mai adăugat și că mii de civili fug din sudul Libanului „din proprie inițiativă”, din cauza temerilor că „Hezbollah le aduce războiul la ușă”.

Forțele Armate ale Israelului anunță că avansează încet în cadrul operațiunii terestre în Gaza, militarii fiind concentrați acum mai mult în nordul regiunii. În ultimele 24 de ore au fost lovite 300 de noi ținte ale militanților Hamas în urma atacurilor aeriene și la sol.

Armata israeliană a declarat că „numeroși teroriști Hamas au fost uciși” de trupe care s-au luptat cu „celule teroriste capabile să tragă cu rachete anti-tanc și cu foc de mitralieră spre ele”, transmite hotnews.ro.

Printre țintele lovite cu succes s-au numărat puncte de lansare de rachete anti-tanc și de rachete, dar și instalații militare în interiorul sistemelor de tuneluri. Armata Israelului a mai precizat că operațiunea din Gaza se desfășoară „încet și meticulos” și că se extinde în nordul teritoriului. Colonelul Jonathan Conricus spune că forțele israeliene sunt sprijinite de o surse importante de informații, dar și de multă capacitate de foc. Oficialul a adăugat că forțele Tel-Avivului se concentrează pe nordul regiunii, pe care l-a descris ca „centrul gravitațional al Hamas”.

Armata israeliană anunță că avioanele sale au lansat atacuri asupra unor obiective Hezbollah. Premierul libanez a declarat, luni, că țara sa face eforturi să nu fie atrasă în conflictul dintre Israel și grupările islamiste din regiune.

Autoritățile din Gaza susțin că până acum 8.306 de persoane au fost ucise, inclusiv 3.457 de minori. Oficialii ONU spun că peste 1,4 milioane de civili din Gaza au rămas fără adăpost. Reprezentantul palestinian la ONU a descris suferinţa populaţiei din Fâşia Gaza drept ”iadul de pe Pământ”.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.