VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Război în Ucraina, ziua 647: Ucraina vrea să readucă spectatorii pe stadioane

Update: Ucraina elaborează o procedură pentru a permite spectatorilor să asiste la competițiile sportive, care au fost închise publicului de la începutul invaziei ruse, a anunțat Ministerul Sporturilor, potrivit Kyiv Independent.

Guvernul a însărcinat Ministerul Sportului, Ministerul Afacerilor Interne, agențiile de securitate și administrațiile militare regionale să realizeze un sistem care să permită publicului să urmărească meciurile de pe stadioane, asigurând în același timp siguranța publică.

„Dezvoltăm un algoritm care va face ca evenimentele sportive să fie accesibile și cât mai sigure pentru spectatori”, a transmis Ministerul Sporturilor. Readmiterea fanilor pe stadioane va fi în beneficiul industriei sportive, al fanilor și al finanțelor organizațiilor sportive, a adăugat sursa citată.

Update: Șeful Republicii Cecene, Ramzan Kadîrov, a afirmat că un al doilea grup de refugiați palestinieni din Fâșia Gaza a sosit în Cecenia la 1 decembrie, posibil parțial finanțat de organizația „Copiii Ceceniei – Copiii Palestinei”, condusă de fiica sa.

Kadîrov a postat imagini care ar arăta 116 refugiați palestinieni din Fâșia Gaza, inclusiv 60 de copii, care sosesc în Cecenia și a afirmat că este „datoria morală” a Ceceniei să ajute civilii din Fâșia Gaza.

Update: Rușii au efectuat 82 de atacuri asupra regiunii Herson în cursul ultimelor 24 de ore, lansând 338 de proiectile cu mortiere, artilerie, lansatoare Grad, sisteme ghidate antitanc, tancuri, avioane și drone.

O persoană a fost ucisă în urma atacurilor, iar alta a fost rănită.

De asemenea, un civil a fost ucis în Ceasov iar, iar alte două persoane au fost rănite în regiunea Donețk – în Torețk și Bohdanivka. (Ukrainska Pravda)

Update: Președintele rus Vladimir Putin a semnat vineri un decret prin care a ordonat o creştere cu 15% a numărului de soldaţi din armata rusă, Moscova invocând drept motiv al acestei creşteri „ameninţări sporite” din cauza conflictului din Ucraina.

Potrivit agenţiei ruse TASS, care citează documentul postat vineri pe site-ul Kremlinului, decretul lui Vladimir Putin echivalează cu o creştere de aproape 170.000 de soldaţi. Potrivit decretului, armata va avea 2,2 milioane de membri, dintre care 1,32 milioane de soldaţi.

„Creşterea dimensiunii forţelor armate se datorează creşterii ameninţărilor la adresa ţării noastre, legate de desfăşurarea operaţiunii militare speciale (din Ucraina) şi de extinderea continuă a NATO”, a susținut Ministerul rus al Apărării într-un comunicat, potrivit hotnews.ro.

Volodimir Zelenski a declarat, în mesajul său de vineri seară, că sunt necesare schimbări pentru a îmbunătăţi sistemul de mobilizare al Ucrainei, ca parte a unei strategii generale de îmbunătăţire a poziţiei militare a ţării în războiul contra Rusiei ce durează de 21 de luni.

În mesajul său video, Zelenski a declarat că la o şedinţă a comandamentului militar s-au discutat scenarii pentru a produce „rezultate concrete” pentru 2024 în condiţii de război, scrie News.ro.

„În special, aceasta se referă la problema mobilizării. Toată lumea din Ucraina înţelege că sunt necesare schimbări în acest domeniu”, a subliniat președintele Volodimir Zelenski. „Şi aceasta nu este doar o chestiune legată de numărul de oameni care pot fi mobilizaţi”, a spus el. „Este o chestiune de timp – pentru toţi cei care sunt în prezent în armată, pentru demobilizare şi pentru cei care se vor alătura armatei. Şi este o chestiune și de condiţii”, a explicat preşedintele.

Zelenski a spus că problemele trebuie să fie examinate de comandanţi şi de Ministerul Apărării pentru a fi prezentate Consiliului Suprem. „Au existat mai multe propuneri astăzi şi aştept soluţii cuprinzătoare”, a punctat el.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.