VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Război în Ucraina, ziua 617: Moscova acuză Kievul că riscă un dezastru nuclear după ce „dronele au fost doborâte”

Update: Rusia a acuzat Ucraina că riscă un dezastru nuclear – susținând că nouă drone ucrainene au fost doborâte de forțele sale în apropierea centralei nucleare Zaporojie, cea mai mare centrală atomică din Europa, potrivit Sky News.

Centrala Zaporojie, care se află sub control rusesc de la începutul lunii martie 2022, are șase reactoare de concepție sovietică VVER-1000 V-320 răcite și moderate cu apă, care conțin uraniu 235.

Patru dintre reactoare sunt oprite, în timp ce două dintre reactoare se află în așa-numitul mod de „oprire la cald”, potrivit operatorului rus al centralei.

Update: Forțele rusești încearcă să se regrupeze și să recupereze pierderile suferite în apropierea orașului Avdiivka din estul Ucrainei înainte de a încerca să continue atacurile pentru a încerca să încercuiască așezarea asediată, a declarat joi armata ucraineană, informează Reuters.

„Inamicul continuă să încerce să încercuiască orașul Avdiivka, dar acum nu atât de activ – inamicul încearcă să se regrupeze și să recupereze pierderile pentru a ataca mai departe”, a declarat Oleksandr Ștupun, purtător de cuvânt al comandamentului militar ucrainean Tavria.

Rusia a reluat la jumătatea lunii octombrie o ofensivă pentru a încercui orașul Avdiivka, încercând să copleșească pozițiile ucrainene cu baraje constante de artilerie și valuri de trupe și vehicule de luptă, potrivit autorităților locale și militare din Ucraina.

Update: Forțele ruse se pregătesc să treacă la atacuri frontale conduse de infanterie în urma pregătirii artileriei grele pentru a compensa pierderile de material grele din Avdiivka în cursul lunii octombrie, relatează Institutul pentru Studiul Războiului (ISW).

Un blogger militar rus afiliat la Kremlin a susținut că forțele ruse de lângă Avdiivka au încetinit în mare măsură ritmul atacurilor la sol la nord și la sud de Avdiivka, în favoarea unui foc puternic indirect împotriva pozițiilor din prima linie a Ucrainei și a zonelor din spate. Alți bloggeri militari au caracterizat, de asemenea, actualele operațiuni rusești drept „sprijin pregătitor”, probabil pentru atacuri ulterioare.

Forțele ruse pot desfășura o campanie de interdicție împotriva activelor ucrainene din zona Avdiivka, dar acest foc puternic este mai probabil pregătirea aeriană și a artileriei pentru câmpul de luptă înaintea unui alt val de atacuri rusești.

Analiștii ISW consideră că situația actuală din apropierea Avdiivka este un microcosmos al eșecului mai larg al Statului Major rus de a internaliza și disemina lecțiile învățate de forțele ruse în timpul eforturilor ofensive eșuate anterioare din Ucraina către alte grupări de forțe de pe front.

„Inamicul continuă să încerce să încercuiască orașul Avdiivka, dar acum nu atât de activ – inamicul încearcă să se regrupeze și să recupereze pierderile pentru a ataca mai departe”, a declarat Oleksandr Ștupun, purtător de cuvânt al comandamentului militar ucrainean Tavria.

Forțele rusești încearcă să se regrupeze și să recupereze pierderile suferite în apropierea orașului Avdiivka din estul Ucrainei înainte de a încerca să continue atacurile pentru a încerca să încercuiască așezarea asediată, a declarat joi armata ucraineană.

Update: Statul Major General al forțelor armate ucrainene a raportat miercuri că Rusia a pierdut 302.420 de soldați în Ucraina de la începutul invaziei.

Acest număr include 930 de pierderi suferite de forțele rusești doar în ultima zi.

Ucraina a oprit un inamic mult mai puternic, dar acum războiul trece la o nouă etapă, a declarat Comandantul-șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, Valeri Zalujnîi, în cadrul unui interviu pentru The Economist .

„Războiul trece acum la o nouă etapă: ceea ce noi în armată numim război „pozițional” al luptei statice și de uzură, ca în primul război mondial, în contrast cu războiul „manevră” al mișcării și vitezei. Acest lucru va aduce beneficii Rusiei, permițându-i să-și reconstruiască puterea militară, amenințând în cele din urmă forțele armate ale Ucrainei și chiar statul”, a declarat Generalul Valeri Zalujnîi.

Potrivit acestuia, armele de bază, precum rachetele și obuzele, rămân esențiale pentru Ucraina. Forțele armate ale Ucrainei au nevoie de capacități și tehnologii militare cheie pentru a ieși din acest tip de război. Cea mai importantă este supremația aeriană. Controlul cerului este esențial pentru operațiunile terestre pe scară largă, a subliniat Zalujnîi.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.