VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Război în Ucraina, ziua 570. Rusia a atacat opt regiuni ucrainene, în special Harkov

Forțele rusești au lansat atacuri împotriva a opt regiuni ucrainene. Este vorba de Sumî, Lugansk, Cernigov, Zaporojie, Donețk, Herson, Dnipropetrovsk și Harkov.

Atacurile au avariat sau distrus mai multe locuințe, instalații industriale și infrastructură civilă, au anunțat autoritățile regionale.

Primarul din Harkov, Igor Terehov, susține că au fost înregistrate cel puțin patru bombardamente, locuitorii din mai multe cartiere fiind chemați să se ascundă în locuri sigure.

Iar două femei au fost rănite în regiunea Zaporojie în urma unui atac rusesc aerian, potrivit guvernatorului Iuri Malașko.

Între timp, situația rușilor de lângă Bahmut se înrăutățește. Analiștii au evaluat succesele forțelor armate ucrainene pe front. Chiar unul dintre comandanții militari ruși a susținut că forțele ucrainene au alungat trupele ruse din satul Kleșcievka, luată treptat sub controlul militarilor Kievului.

Iar pe frontul din sud rușii au fost împinși de pe pozițiile lor cu 3-4 kilometri. Acum, forțele armate ucrainene trebuie să curețe o fâșie de aproximativ 30 km de inamic pentru ca acest lucru să fie cu adevărat eficient.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.