VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Război în Ucraina, ziua 540. Rușii au bombardat un oraș din regiunea Harkov: O femeie a fost ucisă


Update: Departamentul pentru situații de urgență din Ucraina a publicat joi informații și imagini despre un bombardament rusesc asupra Zaoskillya, o suburbie situată la est de orașul Kupiansk din regiunea Harkov, în urma căruia o femeie a fost ucisă, iar o alta rănită.

„Ocupanții au bombardat orașul cu artilerie grea. O clădire utilitară, o bucătărie și două garaje au luat foc. Ca urmare, o femeie de 60 de ani a fost rănită, iar vecina ei de 61 de ani a murit”.

Update: Potrivit estimării ucrainene, armata rusă a pierdut în ultima zi 480 de soldați, 5 tancuri, 18 alte blindate, 17 piese de artilerie, 27 diferite vehicule, 1 elicopter, 1 sistem antiaerian și 3 echipamente speciale.

Update: Autoritățile ruse din estul ocupat al Ucrainei au condamnat joi și miercuri cinci militari ucraineni la lungi pedepse cu închisoarea pentru „crimă” și „tratament brutal al civililor”, a anunțat Comitetul de anchetă rus.

Doi dintre ei, Vladimir Pafitsevitch și Evgheni Vakhnenko, au fost găsiți vinovați de „tratament brutal față de populația civilă”, „utilizarea de metode interzise într-un conflict armat” și „crimă de grup cu premeditare”, a precizat joi într-un comunicat organul însărcinat cu principalele anchete din Rusia.

Capturați în timpul ofensivei ruse în Ucraina, ei au fost condamnați la câte 22 de ani de închisoare de „curtea supremă” a așa-zisei Republici Populare Donețk, potrivit AFP.

Update: Purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene ucrainene susține că „este deja evident” că Kievul nu va putea să-și apere spațiul aerian cu avioane de luptă F-16 anul acesta.

„Este deja evident că nu vom putea apăra Ucraina cu avioane de luptă F-16 în această toamnă și iarnă. Aveam mari speranțe pentru acest model de avion, că va deveni parte a apărării aeriene, capabil să ne protejeze de rachetele și dronele teroriste ale Rusiei”, a declarat Iuri Ihnat, purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene Ucrainene pentru televiziunea de stat, potrivit Kyiv Independent.

În timpul summitului NATO de la Vilnius din iulie, ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, a anunțat formarea unei coaliții care să ofere instruire piloților ucraineni pe avioane F-16. Coaliția este formată din 11 state membre NATO. Programul urma să înceapă în Danemarca în august, cu planuri pentru înființarea unui centru de formare și în România.

Deși Joe Biden a fost de acord în luna mai ca piloții ucraineni să înceapă antrenamentele pe avioanele F-16, până în prezent nu a fost precizat un calendar pentru furnizarea aeronavelor.

Update: Forțele ucrainene au înaintat cu succes la sud de localitatea recent eliberată Urozhaine, regiunea Donețk, a informat pe 17 august Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Unitățile fortifică acum teritoriile pe care le-au reluat, a scris armata în actualizarea zilnică despre contraofensiva Ucrainei.

Kievul a anunțat cu o zi înainte eliberarea localității Urozhaine. Așezarea se află în partea de sud-vest a regiunii Donețk.

Forțele de Apărare ale Ucrainei continuă să desfășoare operațiuni ofensive în zonele Bahmut, Melitopol și Berdian.

Comandantul Forțelor Terestre ucrainene a recunoscut că există unele „complicații” în apărarea orașului Kupeansk, din nord-estul orașului, unde forțele ruse au făcut recent o incursiune, scrie CNN.

„Din cauza complicării situației din axa Kupiansk, mi-am petrecut cea mai mare parte a zilei lucrând în unitățile care apără periferia orașului”, a spus Oleksandr Syrskyi într-o postare Telegram miercuri.

 „Inamicul încearcă să străpungă apărarea trupelor noastre cu unități de asalt, formate în principal din prizonieri, în fiecare zi, în direcții diferite, cu scopul de a bloca și de a captura Kupeansk”, a precizat oficialul militar.

În ciuda situației dificile, generalul ucrainean a spus că apărarea orașului, situat în regiunea Harkov, va fi asigurată.

„Pe baza rezultatelor lucrului cu comandanții în acest domeniu, au fost luate o serie de decizii importante care vor asigura fiabilitatea apărării”, a spus el.

Marți, Ucraina a declarat că și-a consolidat pozițiile în oraș, iar Rusia a declarat miercuri că a făcut mici progrese în zonă.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.