VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Război în Ucraina, ziua 508. Rușii rămân fără generali pe fronturi

Erou al Federației Ruse, generalul Vladimir Seliviorstov, șeful Diviziei 106 a Forțelor Aeropurtate, a fost demis în urma unui demers eliberat de ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu.

Potrivit presei ucrainene, generalul Seliviorstov a fost demis pentru ”caracterul său implacabil” și pentru că ”nu putea să tacă” atunci când era întrebat despre problemele din regimentele lui.

Regimentele Diviziei 106 a Trupelor Aeropurtate acționează în zona Bahmut din ianuarie, iar Institutul pentru Studiul Războiului a observat recent că Regimentul 137 al gărzii intervine pentru a respinge contraofensiva ucraineană pe flancul nordic din Bahmut. Un blogger militar rus a susținut că militari din cadrul Diviziei 106 sprijină și operațiunile defensive rusești la sud de Bahmut. Rudele militarilor din Regimentul 137 au făcut apel la președintele rus Vladimir Putin și la alți oficiali și au reclamat condițiile proaste în care luptă soldații și faptul că nu au provizii, echipamente și mâncare în unitate.

„Nemulțumirea exprimată public cu privire la condițiile din zonele în care forțele ruse se apără în fața contraofensivei ucrainene ar fi putut să-l fi determinat pe Seliviorstov să reclame acest lucru la comandamentul militar rus, iar asta ar fi putut duce la demiterea lui”, a scrie ISW, citat de presa ucraineană.

Institutul pentru Studiul Războiului scria în această săptămână că problemele din cadrul conducerii comandamentelor ruse de pe fronturile din Ucraina, inclusiv după demiterea șefului Armatei a 58-a, Ivan Popov, care participa la luptele pentru Zaporojie, slăbesc apărarea militarilor ruși pe fronturile de sud.

”Criticile subite ale generalului Ivan Popov în adresa comandamentului și confirmarea existenței unor probleme de aprovizionare și pierderi ar putea submina temporar comanda și controlul rus în zonele de sud, ar putea reduce din moralul rușilor, având în vedere sprijinul larg al generalului în rândul personalului militar rus”, scriu analiștii ISW.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.