VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Război în Ucraina, ziua 412: Mercenarii Wagner comit crime de război în Bahmut

Update: Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) susține că luptătorii Wagner continuă să comită crime de război în Ucraina, inclusiv „decapitând militari ucraineni” în orașul Bahmut, epicentrul luptelor.

„Utilizatorii ruși ai rețelelor de socializare au publicat imagini care arată rămășițele unui cap aparținând unui militar ucrainean pe un țepuș într-o zonă nespecificată din Bakhmut. Utilizatorii rețelelor sociale și-au amintit cazuri similare de cranii montate pe țepușe în Popasna din regiunea Luhansk, unde trupele Wagner au luptat în primăvara-vara anului 2022.

Convenția de la Geneva interzice mutilarea și prădarea cadavrelor de războiului, precizează ISW în ultima sa actualizare.

Update: Președintele Volodimir Zelenski a anunțat că a avut loc un nou schimb de prizonieri, iar 100 de soldați ucraineni, printre care și apărători ai uzinei „Azovstal” din Mariupol, au ajuns luni acasă.

„Am reușit să aducem acasă 100 de apărători. 80 de bărbați și 20 de femei. Aceștia sunt soldați, polițiști de frontieră, pușcași marini, membri ai Gărzi Naţionale. Apropo, printre ei se numără apărători de la Azovstal. Sunt o sută de familii care au primit o adevărată bucurie în ajunul Paştelui”,a afirmat, luni seară, Volodimir Zelenski.

Liderul ucrainean a declarat că autoritățile de la Kiev continuă să muncească pentru a întoarce toți oamenii „din captivitatea rusă”.

„Ne amintim de toți! Şi îi vom aduce înapoi pe toţi!”, a mai spus Zelenski.

În ultimele 24 de ore, forțele ruse au lansat 39 de atacuri aeriene, 7 lovituri cu rachete, dintre care 4 au fost lansate din complexul S-300 deasupra orașului pașnic Kramatorsk, informează Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

„În ultimele 24 de ore, aviația Forțelor de Apărare a efectuat 8 lovituri împotriva zonelor în care erau concentrate trupele și echipamentele militare rusești, precum și asupra unui complex de rachete antiaeriene al inamicului. În ultima zi, un elicopter Mi-24 a fost doborât și 9 drone de diferite tipuri”, se arată în raportul autorităților militate ale Ucrainei publicat în dimineața zilei de marți, 11 aprilie.

Potrivit Statului Major, în ultima zi au fost respinse 52 de atacuri ale forțelor ruse.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.