VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Război în Israel, ziua 29: SUA anunță că războiul dintre Israel și Hamas nu se va extinde

Update: Statele Unite anunță că războiul dintre Israel și Hamas nu se va extinde. ”Un conflict regional extins în Orientul Mijlociu a fost descurajat”

Un „conflict regional mai amplu” în Orientul Mijlociu a fost descurajat, a declarat sâmbătă pentru BBC purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării din SUA, scrie g4media. Generalul de brigadă Patrick Ryder a declarat că „în acest moment, considerăm că acest conflict este limitat între Israel și Hamas”.

Declarația oficialului american vine pe fondul temerilor că războiul dintre Israel și organizația teroristă Hamas ar fi putut antrena mai multe țări din regiune, cu posibilitatea de a se transforma într-un conflict regional.

Statele Unite au trimis în octombrie al doilea portavion în estul Mării Mediterane „pentru a descuraja acţiunile ostile împotriva Israelului sau orice efort de extindere a acestui război în urma atacului Hamas”.

Israelul a respins ideea unei „pauze umanitare” în Fâșia Gaza și își continuă ofensiva împotriva Hamas cu o „operațiune terestră intensificată” și lovituri aeriene, în ciuda încercărilor de mediere ale secretarului de stat american Antony Blinken, care a fost vineri la Tel Aviv. 

„Continuăm (ofensiva) cu toate forţele noastre, iar Israelul refuză un armistițiu temporar care nu include eliberarea ostaticilor noștri”, a transmis Netanyahu după o întâlnire cu Blinken. Potrivit Israelului, gruparea Hamas ar ține ostatici 240 de israelieni răpiți la 7 octombrie, printre care se află femei, copii și cetățeni ai altor state.

Separat, armata israeliană a confirmat vineri că a lovit o ambulanță care era folosită de „o celulă teroristă Hamas”, într-o „zonă de luptă”, o referire la bombardamentul israelian la intrarea în Al-Shifa, principalul spital din oraşul Gaza.

„Un număr de terorişti Hamas au fost ucişi în atac”, a declarat un purtător de cuvânt al armatei, citat într-un comunicat în timp ce ministerul palestinian al sănătății, controlat de gruparea teroristă, a afirmat că nu este adevărat și că atacul a ucis 15 oameni și a rănit alți 60.

Forțele israeliene susțin că au eliminat vineri mai mulți teroriști și au distrus infrastructura Hamas din nordul Fâșiei Gaza. De asemenea, au fost distruse tuneluri și armament al grupării teroriste. Unitățile de blindate au întâlnit un grup de teroriști care ieșea dintr-un tunel pe care l-au eliminat.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.