VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Raionul Cahul, în carantină după înregistrarea unui caz de pestă porcină

În tot raionul Cahul a fost instituită carantină pentru următoarele 45 de zile, după ce în zona de frontieră, lângă satele Zârnești și Paicu, a fost găsit un mistreț mort infectat cu pesta porcină. Decizia de instituire a carantinei a fost luată de Comisia raională pentru Situații Excepțională.

În cadrul ședinței a fost prezentată informația cu privire la situația creată în legătură cu confirmarea maladiei la porc mistreț din fauna sălbatică, și a fost aprobat Planul de măsuri și restricții pentru eradicarea și prevenirea răspândirii pestei porcine africane pe teritoriul raionului Cahul.

Astfel, potrivit deciziei CSE Cahul, va fi restricționată transportarea porcilor dintr-o gospodărie în alta, se va interzice, la fel, sacrificarea animalelor și interzicerea comercializării porcinelor în piețele din raionul Cahul, la abatoare fiind sacrificați doar porci саrе provin din ferme autorizate cu рrеzеntareа documentelor necesare pentru transportarea lor сătrе abatoarele de ре teritoriul raionului Cahul.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.