VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

R. Moldova va primi un grant de 6 milioane de euro pentru eficiența energetică în construcția locuințelor sociale

R. Moldova va primi un grant de 6 milioane de euro pentru lucrări e eficiență energetică în cadrul construcției de locuințe sociale și de reabilitare și modernizare a căminelor și azilurilor. Banii sunt oferiți de Parteneriatul pentru Eficiență Energetică și Mediu în Europa de Est (E5P), în baza Acordului de grant între Republica Moldova și Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE) privind implementarea măsurilor de eficiență energetică ale Proiectului „Locuințe publice III”.

Astfel, din contul investițiilor E5P este prevăzută construcția a circa 450 de locuințe sociale, destinate pentru aproximativ 1600 de persoane, modernizarea căminelor studențești, cu o capacitate de 730 de locuri și construcția sau renovarea azilurilor pentru bătrâni, cu o capacitate de cazare pentru circa 750 de locuri.

Acordul  va  contribui  la  dezvoltarea  sectorului  construcțiilor  și  renovării  de locuințe, în special, a locuințelor sociale, afectat puternic ca urmare a izbucnirii crizei imobiliare, a reducerii creditării, a întârzierii în achitarea plăților. 

Totodată, construcția și renovarea locuințelor sociale este esențială pentru crearea locurilor de trai, îndeosebi în zonele rurale ale țării, pentru segmentelor de populație cu venituri mici, stimularea  economiilor și combaterea  sărăciei energetice.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.