VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

R. Moldova va face în fiecare an stocuri de gaze naturale în volum de 15% din consumul mediu anual

Securitatea energetică a țării noastre va crește și mai mult! Despre aceasta anunță deputatul PAS, Radu Marian, care precizează că a fost modificată o lege, cu privire la înmagazinarea gazelor pentru a obliga să fie făcute anual stocuri de gaze naturale în volum de 15% din consumul mediu anual.

Vom face în fiecare an stocuri de gaze naturale în volum de 15% din consumul mediu anual. Alte modificări importante se referă la protejarea consumatorilor de gaze naturale în cazul în care furnizorii nu-și îndeplinesc obligația de serviciu public și introducerea disciplinei pe piața liberă a gazelor”, a scris deputatul.

Totodată, Radu Marian subliniază că proiectul de lege urmărește armonizarea legislației naționale cu prevederile aquis-ului Comunității Energetice; depășirea provocărilor la securitatea aprovizionării cu gaze naturale prin sporirea rezilienței sistemului energetic în cazul unei crize; micșorarea impactului eventualelor situații excepționale în sectorul gazelor naturale asupra economiei naționale și asigurării aprovizionării cu gaze naturale a consumatorilor finali; atingerea unui nivel admisibil de securitate energetică, asigurând în același timp aprovizionarea consumatorilor finali cu gaze naturale, la prețuri accesibile; dezvoltarea și modernizarea infrastructurii existente în scopul asigurării securității energetice a statului.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.