VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

R. Moldova va beneficia de un grant european în valoare de 6 milioane de euro

Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei va oferi Republicii Moldova un grant de șase milioane de euro pentru implementarea măsurilor de eficiență energetică în cadrul proiectului „Locuințe publice III”. Membrii Comisiei politică externă și integrare europeană au aprobat avizul consultativ privind inițierea și semnarea unui Acord de grant care prevede acest lucru.

Potrivit Legislativului, banii vor fi utilizați la implementarea măsurilor de asigurare a eficienței energetice în procesul de renovare a locuințelor sociale. Respectiv, grantul va duce la atingerea obiectivelor stabilite în Strategia energetică a Republicii Moldova până în anul 2030, printre care figurează creșterea capacității interne de producere a energiei electrice, reducerea emisiei gazelor de seră, reducerea consumului de energie în clădiri și majorarea numărului de clădiri publice renovate.

De menționat că proiectul „Locuințe publice III” are un buget de aproximativ 27 de milioane de euro și va fi implementat până în anul 2030. Astfel, urmează să fie construite sau reabilitate 450 de locuințe sociale. De asemenea, vor fi renovate cămine studențești și aziluri de bătrâni de care vor beneficia peste 1400 de persoane.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.