VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

R. Moldova va avea un acord comun cu Agenția Internațională pentru Energie

Republica Moldova a semnat cu Agenția Internațională pentru Energie un acord de colaborare la cea de-a zecea ediție a Dialogului de la Berlin privind tranziția energetică 2024. Documentul a fost semnat între ministrul Energiei, Victor Parlicov, și director executiv al AIE, Fatih Birol.

 Scopul memorandumului este de a promova obiectivele comune legate de securitatea aprovizionării, dezvoltarea piețelor competitive de energie și integrarea regională și europeană. Prin acest parteneriat, se vor desfășura proiecte și activități în domenii de interes comun, cum ar fi sursele regenerabile, eficiența energetică, securitatea energetică, finanțarea energiei curate etc.

Cooperarea dintre Ministerul Energiei și AIE va implica schimbul de informații, analiza politicilor și recomandările, formarea și consolidarea capacităților, participarea la evenimente regionale sau internaționale și organizarea de seminare și conferințe comune.

Agenția Internațională pentru Energie (AIE) este o organizație interguvernamentală cu experiență vastă în abordarea problemelor legate de securitatea energetică și cooperarea în domeniul politicii energetice la nivel global. Prin politica și analiza sa, AIE promovează securitatea energetică, dezvoltarea economică și soluții durabile pentru preocupările comune legate de energia globală.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.