VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

R. Moldova va accesa un credit de 100 de milioane de euro de la BERD pentru construcția și reabilitarea drumurilor

R. Moldova va primi un credit de 100 de milioane de euro pentru construcția și reabilitarea drumurilor. La ședința de miercuri, 9 noiembrie, membrii Comisiei politică externă și integrare europeană au avizat pozitiv inițierea negocierilor cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) în vederea modificării Acordului de Împrumut încheiat cu țara noastră anterior.

În rezultat, suma împrumutului oferit de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare va fi majorată cu 100 de milioane de euro. Banii vor fi utilizați pentru reabilitarea mai multor sectoare de drum din țară:

  • drumul R14, R6 – Codrul Nou – Soroca -Unguri – frontiera cu Ucraina, pe sectorul Soroca – Arionești;
  • drumul R8.1, R8 – Arionești – R14, sectorul Arionești – Otaci;
  • drumul M3 Chișinău – Comrat – Giurgiulești – frontiera cu România, sectorul de ocolire a orașului Vulcănești;
  • drumul R33 Hîncești – Lăpușna – M1.

Acordul de împrumut dintre R. Moldova și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare privind realizarea lucrărilor de construcție și reabilitarea drumurilor în Republica Moldova a fost ratificat în anul 2013. Inițial, acesta prevedea acordarea unui credit în valoare de 150 de milioane de euro.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.