VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

R. Moldova, Ucraina și România vor testa un schimb comun de informații vamale. Proiectul va fi realizat în trei vămi

R. Moldova, Ucraina și România au lansat proiectul pilot privind schimbul automat de informații vamale prin intermediul Sistemului (SEED+). Proiectul pilot presupune realizarea schimbul de date la posturile vamale de la frontiera moldo-română Leușeni-Albița, Giurgiulești-Galați și la postul vamal de la frontiera moldo-ucraineană Giurgiulești-Reni, în perioada 10 iunie – 12 iulie 2024.

Astfel, cele trei autorități vamale vor contrapune în timp real datele electronice prin intermediul sistemului SEED+, care vor cuprinde  informații despre mijloacele de transport marfare, atât cele cu încărcături, cât și goale, care traversează în ambele sensuri posturile vamale de frontieră incluse în proiectul pilot.

Schimbul automat de informații vamale va eficientiza cooperarea instituțiilor de frontieră, va spori siguranța de-a lungul întregului lanț de aprovizionare în ceea ce privește securitatea și facilitarea schimburilor comerciale între Republica Moldova, Uniunea Europeană și statele CEFTA.

Amintim că, implementarea acestui proiect a fost aprobată prin Memorandumul de înțelegere între Serviciul Vamal de Stat al Ucrainei, Serviciul Vamal al Republicii Moldova și Autoritatea Vamală Română cu privire la Proiectul pilot privind schimbul automat de informații vamale în cadrul Programului EU4Digital.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.