VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

R. Moldova devine prima țară din regiune care obține recunoașterea reciprocă a agenților economici autorizați cu UE

Republica Moldova devine prima țară din regiune care obține recunoașterea reciprocă a agenților economici autorizați cu Uniunea Europeană. Astăzi, 21 octombrie, la Guvern a avut loc evenimentul de lansare a Programului.

Începând cu 1 noiembrie, agenții economici autorizați din țara noastră vor fi recunoscuți de toate cele 27 de state membre ale UE. Acesta lucru va aduce câteva avantaje-cheie pentru companiile care dețin sau vor obține acest statut, printre care: tratament prioritar la trecerea frontierei, reducerea numărului de controale fizice și documentare.

„Iată că astăzi avem undă verde pentru primii 30 agenți economici în toate statele membre ale Uniunii Europene, iar în perioada următoare acest număr va crește”, a anunțat prim-ministra Natalia Gavrilița.

Această recunoaștere va ajuta nu doar companiile din Republica Moldova să facă comerț mult mai facil pe piața UE, dar va ajuta să fie atrași investitori care vor să deschidă linii de producere în țara noastră, să fie deschise noi locuri de muncă precum și integrarea în lanțurile de producere europene.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.