VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

R. Moldova a urcat 15 poziții în topul Transparency International. Șefa PA: Fiți optimiști și aveți încredere că lucrurile merg în direcția corectă!

R. Moldova s-a ridicat cu 15 locuri în anul 2023 în clasamentul internațional pentru percepția corupției, elaborat de Transparency International.

Potrivit șefei Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, comparativ cu anul 2019, țara noastră s-a ridicat cu 44 de poziții fiind la „cel mai înalt punctaj din istoria Republicii Moldova”.

Pentru toți pesimiștii și cei care promovează retorica negativă că lupta cu corupția și sistemul de justiție în Republica Moldova au eșuat – nu aveți dreptate! Țara noastră s-a ridicat cu încă 15 locuri în anul 2023 în clasamentul internațional pentru percepția corupției, elaborat de Transparency International. Comparativ cu anul 2019, ne-am ridicat cu 44 de locuri și în anul 2023 am atins cel mai înalt punctaj din istoria R. Modova”, a comentat Veronica Dragalin.

Totodată, șefa PA a subliniat că „evaluarea Transparency International este cea mai obiectivă reflecție a realității și percepția cetățenilor despre corupția din țara noastră, care include multiple sondaje colectate de o varietate de instituții credibile, inclusiv Banca Mondială și Forumul Economic Mondial”.

Putem avea cu mult mai multă încredere în această evaluare decât speculații și zvonuri repetate de așa numiți „experți” care promovează un narativ fals la televizor sau decât unele sondaje făcute la comandă de grupuri de interes cu intenții rele. Dragi cetățeni, fiți optimiști și aveți încredere că lucrurile merg în direcția corectă! Informați-vă din surse obiective și nu vă lăsați duși în eroare de oameni a cărui scop e să vă stingă speranța. Procuratura Anticorupție lucrează în interesul vostru și al țării noastre și vom continua să combatem corupția cu integritate, profesionalism, dedicație și curaj!”, a conchis Veronica Dragalin.

Menționăm că în anul 2023 R. Moldova s-a clasat pe locul 76 în topul Indicelui Percepției Corupției, din 180 de state incluse în clasament.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.