VOCEA CARE NE UNEȘTE.

LIVE

Război în Ucraina, ziua 431: Avertismentul Ucrainei pentru ruși: Incendiul de la depozitul din Sevastopol este o acțiune pregătitoare

Update: Incendiul de la depozitul de combustibil al Flotei Ruse din Sevastopolul ocupat este o pregătire pentru acțiunile active ale armatei ucrainene, a declarat purtătoarea de cuvânt a Comandamentului Operaţional Sud ucrainean, Natalia Humeniuk, relatează Ukrainska Pravda, citată de Hotnews.

Humeniuk a remarcat că subminarea logisticii ruse este unul dintre elementele de pregătire pentru acțiunile active ale Forțelor de Apărare ucrainene.

„Această lucrare este pregătitoare pentru ofensiva largă, pe scară largă, la care toată lumea se așteaptă”, a spus Natalia Humeniuk.

Guvernatorul instalat de Moscova în Sevastopol, Mihail Razvozhaev, a spus că incendiul de la depozitul de combustibil a fost cauza de drone.

Experții au examinat sit-ul și „a devenit clar că doar o dronă a putut ajunge în rezervorul de combustibil”, a spus Mihail Razvozhaev în aplicația de mesagerie Telegram. O altă dronă a fost doborâtă, epava ei găsită pe țărm, lângă terminal, a adăugat el.

Un oficial al serviciilor secrete militare ucrainene a declarat sâmbătă că peste 10 rezervoare cu produse petroliere cu o capacitate de aproximativ 40.000 de tone – şi care erau destinate flotei ruse de la Marea Neagră – au fost distruse în explozia de pe 29 aprilie din portul Sevastopol ocupat de ruși, a informat RBC Ucraina, relatează Reuters.

UPDATE: Postul de televiziune rus de stat „Rossia 1”, a prezentat imagini cu blocul distrus de rachetele rusești în orașul Uman, regiunea Cercasî, în care au murit 23 de oameni și a susținut că sunt bombardamentele ucrainenilor asupra Donbasului, transmite „Настоящее Время”.

„Noaptea trecută, soldații ucraineni au bombardat din nou Donbasul. Au fost lovite Nikolsk, Yakovlivka, Iasinuvata. Au fost bombardate de peste 20 de ori. În ultimele 24 de ore, forțele Kievului au lovit Republica Donețk cu aproape 260 de proiectile”, a spus prezentatorul Russia-1, în timp ce pe ecran erau difuzate imagini de la atacul asupra orașului Uman, regiunea Cerkasî, sud-vestul Ucrainei, efectuat pe 28 aprilie.

Numărul morților după atacurile aeriene ale Rusiei asupra orașelor din Ucraina, de vineri dimineața, a crescut la cel puțin 23, inclusiv șase copii. Echipele de salvare au oprit operațiunile de căutare ale supraviețuitorilor. Acest lucru a fost anunțat de ministrul Afacerilor Interne Igor Klimenko.

În urma identificării cadavrelor s-a dovedit că erau șase copii decedați: trei băieți (cu vârstele de un an și jumătate, 16 și 17 ani) și trei fete (cu vârsta de 8, 11 și 14 ani).

Criminaliștii au identificat deja toate cele 23 de cadavre. Oamenii legii au înființat un sediu special unde rudele victimelor ar putea oferi probe biologice pentru compararea ADN-ului. Cadavrele a 22 de morți au fost scoase de sub dărâmături, o altă persoană a murit în spital.

Alte 9 persoane au fost rănite și internate. Două femei sunt încă date dispărute. Au fost salvate 17 persoane.

Două persoane au murit, sâmbătă seară, în urma unor atacuri efectuate din Ucraina asupra unei localităţi din regiunea rusă Briansk, a declarat un guvernator local, citat de Reuters.

„Conform informaţiilor preliminare, o clădire rezidenţială a fost complet distrusă, iar alte două case au fost parţial distruse”, a declarat guvernatorul Alexander Bogomaz pe Telegram.

Ucraina aproape niciodată nu îşi revendică în mod public responsabilitatea pentru atacurile din interiorul Rusiei şi pe teritoriul controlat de ruşi în Ucraina.

Ambele părţi neagă că au vizat civili în invazia rusă de 14 luni asupra Ucrainei.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.