VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Putin vrea să crească producția de arme, în timp ce Kievul susține că forțele ruse au folosit circa jumătate de milion de muniții săptămâna trecută

Liderul rus Vladimir Putin s-a întâlnit luni cu directorul general al companiei de stat Rostec, Serghei Cemezov, căruia i-a spus că este „necesar să se mărească rata de producţie a celor mai recente tipuri de arme”, în condiţiile în care Ucraina susţine, la rândul ei, că numai săptămâna trecută forţele ruse au folosit aproape jumătate de milion de muniţii de-a lungul frontului de est.

Putin şi directorul Rostec au vorbit despre lipsa de personal calificat, dar şi despre creşterea rapidă a salariilor în rândul industriei militare a ţării, potrivit unui fragment al discuţiei transcris pe site-ul Kremlinului, citat de news.ro.

Cemezov a declarat că Rostec, gigantul de stat de înaltă tehnologie, încearcă să găsească suficient personal cu înaltă calificare. „Numărul nostru mediu (de personal) este de 592.000 de persoane. Din păcate, încă nu avem suficienţi oameni. În acest an va trebui să ocupăm urgent 23.000 de posturi vacante, vom recruta – este vorba de specialişti cu înaltă calificare, desigur”, i-a spus Cemezov lui Putin.

De asemenea, el a vorbit despre creşterea salariilor la întreprinderile companiei din domeniul apărării, o creştere care a fost de 17,2% anul trecut, deoarece multe fabrici au lucrat „şi în weekend, şi în zilele de sărbătoare, şi noaptea, iar aceste zile sunt plătite, bineînţeles, cu sporuri”.

„Îndeplinirea comenzii de stat pentru apărare pentru anul trecut, 2022, a fost de 99,5%. Această cifră este destul de mare. Am crescut volumul de producţie pentru toate tipurile de produse militare, care sunt utilizate masiv astăzi în operaţiunea militară specială”, i-a spus Cemezov lui Putin.

La rândul său, Putin i-a spus că Rostec trebuie să crească producţia de drone. „Atât Kub, cât şi Lancet (două tipuri de vehicule fără pilot – n.r.) s-au dovedit foarte eficiente: în primul rând, lovitura este puternică, orice echipament, inclusiv cel de fabricaţie străină, nu numai că arde, dar şi explodează”, a spus Putin. Este necesar să crească şi mai mult producţia de drone „Kub” şi „Lancet”, a punctat el.

Forţele ruse au folosit aproape 500.000 de muniţii numai în ultima săptămână pe frontul de est, a declarat, pe de altă parte, ministrul adjunct al apărării din Ucraina, care a descris situaţia ca fiind „extrem de dificilă şi tensionată”. Hannah Maliar a declarat pe YouTube că au avut loc „asalturi nesfârşite” din partea ruşilor, cu peste 9.000 de cazuri de bombardamente, faţă de aproximativ 8.000 în săptămâna precedentă. „Este vorba de bombardamente continue de artilerie, prin care trebuie să treacă soldaţii noştri. Inamicul a risipit aproape o jumătate de milion de muniţii în est doar săptămâna trecută”, a declarat Maliar.

Forţele ruseşti au executat mai multe atacuri pe fronturile din Doneţk şi Luhansk, descriind liniile de front din est ca fiind epicentrul ostilităţilo

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.