VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Putin renunță la al doilea val de mobilizare: Zilnic recrutăm 1500 de voluntari. De ce să facem mobilizare?

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, susține că, deocamdată, nu vede necesitatea lansării celui de-al doilea val de mobilizare în rândul tinerilor sau rezerviștilor din Rusia. Președintele rus susține că nu va recurge la acest pas, din moment ce la precedenta mobilizare, din toamna anului 2022, au fost înrolați 300 de mii de tineri, după care au urmat recrutări masive de voluntari și de soldați în bază de contract.

Potrivit Moscow Times, în cadrul tradiționalei conferințe-maraton dedicate bilanțului anului 2023, Vladimir Putin a declarat, că în prezent, zilnic, 1500 de persoane semnează contracte cu Ministerul Apărării, care a lansat o campanie de recrutare de amploare încă de la începutul primăverii.

„Împreună cu voluntari, până la jumătate de milion de oameni vor fi recrutați în armată până la sfârșitul anului. De ce să organizăm mobilizare? Astăzi nu este nevoie de asta”, a declarat Putin.

Potrivit liderului rus, în prezent, sunt 244 de mii de mobilizați în zonele de luptă din Ucraina. Potrivit serviciilor americane, până la începutul lunii decembrie 2023, pierderile armatei ruse în Ucraina, inclusiv uciși și răniți, au ajuns la 315 mii de oameni. Cifra reprezintă 90% din personalul armatei pe care Kremlinul l-a adunat pentru a lansa invazia în februarie 2022.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.