VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Putin nu va participa la nicio dezbatere în campania electorală

Preşedintele rus, Vladimir Putin, care candidează pentru un al cincilea mandat în cea mai înaltă funcţie în stat, nu va participa la dezbaterile electorale, a anunțat purtătorul său de cuvânt, Dmitri Peskov. „Preşedintele nu participă la dezbaterile electorale”, a declarat Dmitri Peskov, întrebat dacă şeful statului în funcţie intenţionează sau nu să participe la dezbaterile electorale cu ceilalţi contracandidaţi.

„Sunt doar secretarul de presă al preşedintelui”, a mai spus Peskov, care nu a dorit să răspundă la întrebarea dacă Putin a primit deja certificatul de candidat la preşedinţie, după înregistrarea candidaturii sale de către Comisia Electorală Centrală, redirecţionându-i pe jurnalişti la echipa de campanie a şefului statului rus.

„Există un sediu, există un şef al acestuia”, a adăugat el.

La 29 ianuarie, Comisia Electorală Centrală (CEC) l-a înregistrat pe actualul preşedinte rus în calitate de candidat independent. Astfel, Putin a devenit al patrulea candidat înregistrat de CEC, care anterior i-a înregistrat pe reprezentanţii a trei partide parlamentare – Leonid Sluţki (liderul actual al Partidului Liberal-Democrat – LDPR, ultranaţionalist, întemeiat de defunctul politician Vladimir Jirinovski), Vladislav Davankov (vicepreşedinte al Dumei de Stat, din partea formaţiunii Oameni Noi – Novîe Liudi) şi Nikolai Haritonov (din partea Partidului Comunist din Rusia – KPRF), potrivit digi24.ro.

Putin, la al cincilea mandat Putin va participa pentru a cincea oară la alegerile prezidenţiale, care vor avea loc la 15-17 martie. Înainte de aceasta, el a fost ales în cea mai înaltă funcţie în stat de patru ori (2000, 2004, 2012, 2018), iar cel mai bun scor l-a obţinut în 2018, când a primit 76,69% din voturi, conform TASS.

Însă, cum remarcă publicaţia rusă independentă Meduza.io (cu sediul în Letonia şi declarată drept „agent al străinătăţii” de către Kremlin), în niciuna dintre campanii Vladimir Putin nu a participat la dezbateri electorale, invocând pentru aceasta diferite motive.

Jurnaliştii de la Meduza.io au spicuit câteva dintre explicaţiile oferite de Putin în diferite perioade.

„Cu greu îmi pot imagina că voi lua vreodată parte la campanii electorale. (…) în principal pentru că toate tehnologiile electorale moderne sunt o afacere destul de lipsită de scrupule. Toate sunt legate de faptul că trebuie să priveşti milioane de oameni în ochi şi să faci nişte promisiuni, ştiind dinainte că sunt imposibil de îndeplinit. Pur şi simplu nu pot depăşi această linie şi sunt foarte bucuros că încă nu trebuie să o fac”, declarase Putin în timpul primei sale campanii electorale din 2000.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.