VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Putin, despre războiul din Ucraina: „Dinamica este pozitivă. Totul se desfășoară conform planului”

Vladimir Putin a declarat că operațiunea militară specială înregistrează o tendință pozitivă și că speră ca soldații ruși să obțină noi progrese după Soledar, transmite Reuters.

„Dinamica este pozitivă. Totul se desfășoară în cadrul planului Ministerului Apărării și al Statului Major General", a declarat Putin pentru televiziunea de stat Rossiya 1.

„Și sper că luptătorii noștri ne vor mulțumi și mai mult cu rezultatele luptei lor", a adăugat el.

Rusia a afirmat vineri că forțele sale au preluat controlul asupra orașului Soledar din estul Ucrainei, în ceea ce ar fi un succes pentru Moscova, venit după luni de înfrângeri pe câmpul de luptă.

„Situația din economie este stabilă. Mult mai bine decât ceea ce au prezis nu numai adversarii noștri, ci și decât ceea ce am prevăzut noi", a susținut Putin.

Președintele rus a spus că șomajul este un indicator cheie: „Șomajul este la un minim istoric. Inflația este mai mică decât se aștepta și are, lucru important, o tendință descendentă."

Economia Rusiei s-a contractat în 2022 sub povara sancțiunilor, dar mult mai puțin decât au prognozat majoritatea economiștilor.

Economia de 2.140 de miliarde de dolari este prognozată de guvernul rus să se contracte cu 0,8% în 2023.

Bugetul Rusiei pentru 2023 se bazează pe un preț al petrolului Urals de aproximativ 70,1 dolari pe baril, deși principalul sortiment exportat de Rusia se tranzacționează în prezent la sub 50 de dolari pe baril.

Autor

  • Loredana Buzdugan

    Responsabilă de plasarea știrilor de actualitate și din domeniul justiției pe site-ul voceabasarabiei.md. A activat anterior la Ziarul de Gardă, TV8 și Pro TV Chișinău.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.