VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

PSRM îndeamnă toate forțele politice să-și unească eforturile pentru a monitoriza alegerile locale

PSRM îndemnă toate forțele de opoziție să-și unească eforturile pentru a monitoriza alegerile locale generale din această toamnă.

Într-un comunicat remis presei, PSRM notează că partidul de la guvernare ar intenționa să fraudeze alegerile generale locale

Informația că regimul de la guvernare din Moldova pregătește o falsificare masivă a alegerilor locale în favoarea partidului PAS se confirmă tot mai des. Conștientizând că inevitabil vor pierde alegerile, regimul PAS a pornit un mecanism de presiune asupra conducătorilor autorităților locale, primarilor, președinților de raioane, până la Comisia Electorală Centrală, pentru a obține rezultatul electoral dorit de ei. Partidul Socialiștilor face apel către toate forțele obștești să se unească în apărarea democrației și a alegerilor corecte, să nu permitem regimului de la guvernare să ne ia dreptul la libera exprimare a voinței. Este necesar să efectuăm monitorizarea comună a procesului electoral, să prevenim orice încercări de presiune sau mită a alegătorilor. Considerăm necesar în turul doi al alegerilor să ne unim eforturile împotriva candidaților PAS, indiferent de cine va fi contracandidatul”, se arată în comunicatul PSRM.

Amintim că la data de 7 august a început perioada electorală pentru alegerile locale generale din 5 noiembrie 2023.

Potrivit Codului electoral, perioadă electorală durează până în ziua în care rezultatele alegerilor sunt confirmate de către organele competente, dar nu poate fi mai mare de 120 de zile. În această perioadă vor fi ajustate și aprobate actele normative subsecvente legii electorale, constituite organele electorale ierarhic inferioare, asigurate mijloacele necesare pentru desfășurarea scrutinului, organizate instruiri pentru funcționarii electorali și activități de informare pentru alegători și alți subiecți electorali, desemnați și înregistrați candidații la funcțiile elective, generate listele electorale și pregătite buletinele de vot, precum și alte materiale electorale.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.