VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Psihologii vor activa în baza unui regulament special. Proiectul a fost înregistrat în Parlament

Un proiect de lege care își propune să reglementeze activitatea psihologilor în Republica Moldova, inclusiv psihologilor cu drept de liberă practică, a fost înregistrat în Parlament. Deputata fracțiunii Partidului Acțiune și Solidaritate, Liliana Grosu, a menționat că reglementarea profesiei de psiholog este dictată de mai multe necesități, una din ele se referă la necesitatea descrierii condițiilor legale pentru exercitarea activității psihologilor din sectorul public și privat, care să fie desfășurată în baza standardelor de calitate. O altă necesitate ține de importanța de a oferi mai multă siguranță și încredere beneficiarilor de asistență psihologică, a mai spus deputata în cadrul unui briefing de presă, transmite IPN.

Liliana Grosu a punctat că prin proiectul de lege privind exercitarea profesiei de psiholog vor fi reglementate principiile, condițiile organizatorice și formele de exercitare a profesiei, cerințele față de persoana care exercită profesia de psiholog, drepturile și obligațiile acesteia, drepturile beneficiarilor de asistență psihologică.

Potrivit deputatei, conținutul proiectului a fost elaborat în cadrul unui proces amplu de consultări cu participarea psihologilor din sectorul public și privat, reprezentanților comunității academice și societății civile. „Acest proiect este o noutate pentru Republica Moldova și este așteptat de mai mult timp, atât de comunitatea psihologilor, cât și de persoanele care au nevoie de servicii de asistență psihologică”, a declarat Liliana Grosu.

Fondatoarea și președinta Centrului Național de Prevenire a Abuzului față de Copii, Daniela Sîmboteanu, a menționat că o noutate cu care vine legea este reglementarea activității psihologului cu drept de liberă practică și obținerea unui atestat de liberă practică. „Este un răspuns la acele nevoi care le vedem în societate. Cultura psihologică în societatea noastră a crescut semnificativ în ultimii ani anume prin solicitarea serviciilor psihologice. De asemenea, avem o comunitate destul de largă de psihologi care se specializează în diverse domenii și sunt pregătiți pentru a oferi aceste servicii de psihologie, servicii de psihoterapie beneficiarilor, respectiv, este absolut necesar ca să fie reglementat cum va fi obținut atestatul de liberă practică conform specializărilor, care la fel sunt reglementate prin lege”, a spus Daniela Sîmboteanu.

Proiectul de lege înregistrat în Parlament este o parte componentă a pledoariilor UN Women pentru a preveni și combate violența împotriva fetelor și femeilor și de a promova egalitatea de gen.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.