VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

PSDE și MAN pregătesc un pol comun al stângii europene în R. Moldova. Ion Sula: Încă decidem – va fi fuziune, bloc sau absorbție

Partidul Social Democrat European, succesorul Partidului Democrat din Moldova, pregătește un pol comun al stângii europene în R. Moldova. Liderul PSDE, Ion Sula, susține că discuțiile continuă și că, în curând, va fi anunțată soluția finală. Politicianul susține că partidele fie vor fuziona, fie vor crea un bloc.

În cadrul emisiunii Studio Politic de la Vocea Basarabiei, președintele PSDE a precizat că a avut deja mai multe întâlniri cu liderul MAN, Ion Ceban, și că în curând va fi anunțată formula finală privind fuziunea celor două formațiuni.

„PSDE, ca succesor de drept al PDM, și-a propus să formeze în Moldova un partid de centru stânga cu viziuni proeuropene. Începând de atunci ne-am propus să creăm un pol social-democrat sau un pol de stânga europeană în R. Moldova. Când vorbim de stânga în R. Moldova, alegătorii deseori percep că sunt partide pro-estice, ceea ce nu este adevărat. Dl Ion Ceban sau partidul condus de dumnealui este un partid social-democrat, are viziuni proeuropene. Suntem în discuții de a crea acel pol. Suntem în discuții poate să fie un bloc, fuziune, absorbție. Facem anumite măsurări, pentru că nu este simplu de a uni două formațiuni și trebuie negociat foarte bine”, a declarat Ion Sula.

Pentru a ținti scopul propus, Ion Sula spune că ar fi gata să renunțe și la funcția de lider al formațiunii.

„Eu sunt membru al PSDE, în structura partidului există organele statutare și toate deciziile le vom lua la nivel de partid. De ce nu, nu văd o problemă, pentru că atunci când dorești să ai un scop comun trebuie să-l atingi. Noi avem discuții și vă asigur că atunci când vor fi finalizate aceste discuții vom veni în fața cetățenilor cu informații unde vom spune exact. La moment sunt chestiuni interne”, a precizat Ion Sula.

Amintim, cea mai recentă întâlnire dintre Ion Sula și Ion Ceban a avut loc weekendul trecut, lucru confirmat de ambii politicieni pe rețelele sociale.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.