VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Provocările regionale de securitate, discutate de premierul Recean cu președintele în exercițiu al OSCE

Provocările regionale de securitate au fost discutate de premierul Dorin Recean cu președintele în exercițiu al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa, ministrul de Externe al Maltei, Ian Borg.

Cei doi oficiali au discutat și despre războiului brutal al Federației Ruse împotriva Ucrainei, precum și despre reglementarea transnistreană.

Șeful Executivului a apreciat sprijinul Maltei pentru agenda europeană a Republicii Moldova și a accentuat rolul OSCE în identificarea unor soluții de durată pentru conflictul transnistrean. Potrivit premierului, autoritățile de la Chișinău continuă  dialogul cu partea transnistreană și optează în continuare pentru soluționarea pașnică a conflictului și crearea unui echilibru între asigurarea securității țării și necesitățile societății. 

„Acțiunile Guvernului sunt orientate spre îmbunătățirea vieții cetățenilor atât a celor de pe malul drept, cât și a celor de pe malul stâng, iar obiectivul nostru prioritar rămâne integrarea Republicii Moldova în marea familie a Uniunii Europene”, a spus premierul Dorin Recean.  

Oficialii au discutat subiectele ce țin de securitatea energetică a țării, dezvoltarea comerțului cu Uniunea Europeană, dar și promovarea drepturilor omului. Cu referire la conflictul transnistrean, a fost încurajat formatul de negocieri 1+1, precum și alte măsuri menite să consolideze încrederea între părți.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.