VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Protestele violente continuă în Franța. Peste 170 de manifestanți, reținuți de poliția franceză

Peste 170 de protestatari violenți, care se opun Legii privind creșterea vârstei de pensionare, au fost reținuți de forțele de ordine în cele mai mari orașe ale Franței, acolo unde continuă manifestațiile împotriva controversatului document promovat de președintele Emmanuel Macron.

Protestatarii au atacat forțele de ordine în Paris și în alte orașe din Franța, provocând daune majore. În total, ar fi fost răniți aproximativ 150 de polițiști și jandarmi. În capitala Franței au fost raportate peste 140 de incendii, iar la Bordeaux, manifestanții au dat foc primăriei.

Premierul francez Elisabeth Borne a condamnat acțiunile violente și a declarat că daunele la care se asistă sunt inacceptabile.

Ministrul francez de Interne a anunțat că la cele mia recente proteste față de reforma pensiilor au participat până acum peste un milion de francezi, inclusiv 120 de mii la Paris. Este cea mai mare cifră de la începerea mișcării de contestare a legii de creștere a vârstei de pensionare până la 64 de ani.  

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.