A treia noapte de proteste la Tbilisi împotriva deciziei guvernului georgian de a suspenda negocierile de aderare la UE s-a încheiat cu 44 de persoane spitalizate, după ce poliția a folosit tunuri cu apă și gaze lacrimogene pentru a dispersa mulțimea. Potrivit Ministerului Ministerul de Interne al Georgiei, 27 de manifestanți, 16 polițiști și un lucrător din mass-media au fost spitalizați după confruntările violente. Oamenii au continuat să protesteze și duminică, iar în centrul capitalei s-au aflat și lideri ai opoziției politice.
Prim-ministrul Irakli Kobahidze a declarat că „orice încălcare a legii va fi tratată cu toată rigoarea legii” și a subliniat că nu este adevărat că integrarea europeană a Georgiei ar fi fost oprită, așa cum afirmă manifestanții. El a spus că guvernul a refuzat doar „șantajul rușinos și ofensator”, care a reprezentat un obstacol major în calea integrării europene.
În plus, Kobahidze a acuzat „entități străine” că ar încerca să provoace o „ucrainizare” a Georgiei, făcând referire la revoluția din 2014 din Ucraina, care a dus la schimbări profunde în țară și la conflictul actual cu Rusia. Prim-ministrul a criticat și declarațiile de sâmbătă ale Departamentului de Stat al SUA, care a anunțat suspendarea parteneriatului strategic cu Georgia din cauza opririi eforturilor de aderare la UE. Kobahidze a spus că administrația SUA „demisionară” încearcă să lase moștenire o situație dificilă pentru noii lideri, făcând același lucru atât în cazul Ucrainei, cât și în cel al Georgiei.
Alegerile parlamentare din 26 octombrie, câștigate de „Visul Georgian” și considerate de mulți un test pentru aspirările europene ale Georgiei, au fost urmate de proteste masive și de boicotul opoziției din parlament. Opoziția acuză partidul de guvernământ de fraudă electorală cu ajutorul Rusiei, fostul stăpân imperial al Georgiei, care speră să mențină Tbilisi în sfera sa de influență.