VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Protest în fața sediului ANRE: Nu mai vrem să plătim tarife mari pentru electricitate și gaz

Membrii și simpatizanții Partidului „Șor” au manifestat în fața sediului Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, cerând micșorarea tarifelor pentru gazele naturale și energia electrică.

Potrivit viceprimarului municipiului Orhei, Cristina Cojocaru, dacă Guvernul cumpără gazele naturale de la burse, conform cotațiilor actuale, consumatorii nu ar trebui să plătească mai mult de 15 lei pentru un metru cub.

„În aceste condiții, ANRE, care acționează la comandă politică, rămâne surd la suferințele și nevoile cetățenilor și păstrează tarifele exorbitante. Cerem să fie micșorat cu 50 la sută tariful pentru gazele naturale și cu un leu cel pentru energia electrică. Noi nu mai vrem să plătim tarife mari, care sunt rezultatul incompetenței actualei guvernări”, a afirmat Cristina Cojocaru, citată într-un comunicat de presă al formațiunii.

Vicepreședintele raionului Orhei, Marina Cravcenco, a declarat că premise pentru micșorarea tarifelor au apărut încă acum câteva luni.

„Din ianuarie, cotațiile la burse au scăzut constant și sunt acum de trei ori mai mici, dar noi continuăm să plătim tariful de 30 de lei pentru un metru cub”, a spus Marina Cravcenco, potrivit IPN.

„Pentru că nu au bani, vârstnicii au supraviețuit iarna aceasta la temperaturi de 15 grade în apartamente. Când vor veni la conducerea țării oameni competenți, cetățenii nu vor mai plăti astfel de tarife și nu vor fi sărăciți cu ele”, a menționat Iuri Cuznețov, consilier al fracțiunii parlamentare a Partidului „Șor”.

Întrunirea a fost organizată în același zi cu ședința ANRE în cadrul căreia s-au micșorat prețurile reglementate pentru furnizarea energiei electrice. Consumatorii din centrul și sudul țării, deserviți de Premier Energy, vor achita un tarif de 299 bani/kWh, iar cei din nordul țării, deserviți de Furnizarea Energiei Electrice Nord, vor plăti 358 bani/kWh.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.