VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Propaganda TV în pierde teren în Rusia. Doar unul din patru ruși mai crede în televiziunile de stat

Fabrica de propagandă de stat, lansată în Rusia la o capacitate fără precedent din vremea sovietică, pierde rapid încrederea publicului. Ponderea cetățenilor care cred că posturile TV oferă „informații obiective” despre evenimentele din țară a scăzut aproape în jumătate în ultimii șapte ani, arăta un sondaj realizat în această lună de Centrul rus pentru cercetarea opiniei publice și publicat pe site-ul instituției wciom.ru

În prezent, doar 26% dintre ruși au încredere în televiziunea, care este complet controlată de stat, deși în 2016 cifra era de 46%.

Doar rușii de peste 60 de ani păstrează un nivel ridicat de loialitate față de propaganda TV. Este vorba despre o pondere de 51%. În rândul tinerilor sub 24 de ani, cota celor care consideră televiziunea o sursă „obiectivă” de informare s-a micșorat la 5%, iar în rândul cetățenilor care au între 25 și 44 de ani, ponderea este de doar 13%.

Pe de altă parte, potrivit sondajului, ponderea celor care consideră „rețelele sociale și blogurile” ca fiind o sursă obiectivă de informare s-a dublat în ultimii șapte ani, până la 24%, și este aproape egală cu audiența „fidelă” a televiziunilor de stat. Spre comparație, în urmă cu patru ani, televiziunea deținea o cotă de două ori mai mare decât rețelele sociale în ceea ce privește încrederea – 30% față de 15%, iar în urmă cu 7 ani diferența era de aproape cinci ori.

Deși încrederea scade, 40% dintre ruși continuă să susțină că posturile TV este „sursa principală de știri”.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.