VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Proiectul de modificare a legislației privind Zonele economice libere, supus consultărilor publice

Comisia economie, buget și finanțe a organizat, astăzi, consultări publice asupra proiectului de lege pentru modificarea Legii cu privire la zonele economice libere și Codului vamal al Republicii Moldova. La consultări au participat reprezentanți ai Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării, Ministerului Finanțelor, Serviciului Vamal, asociațiilor de business, ZEL-urilor.

Participanții au discutat, în special, chestiunea cu privire la definitivarea statutului mărfurilor de origine autohtonă și regimul vamal al acestora. S-a convenit ca proiectul să fie înaintat spre dezbateri în prima lectură, iar înainte de a fi votat în cea de-a doua lectură, să mai fie consultat public, cu participarea tuturor actorilor vizați, inclusiv a companiilor înregistrate în calitate de rezidenți ai Zonelor economice libere.

Proiectul a fost elaborat de Guvern și urmărește scopul eficientizării activității Zonelor economice libere și respectării legislației naționale în materie de regimuri vamale și concurență. Totodată, documentul presupune alinierea legislației în domeniu la prevederile noului Cod Vamal, care va intra în vigoare la 1 ianuarie 2024.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.