VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Proiectele pentru consolidarea securității publice, discutate la MAI cu o delegație a Băncii Mondiale

Sprijinul financiar alocat de Banca Mondială pentru consolidarea capacităților de protecție civilă, pentru îmbunătățirea rezilienței serviciilor de urgență și pentru îndeplinirea obligațiilor și angajamentelor de securitate publică, sunt câteva dintre subiectele discutate azi de ministrul de Interne, Adrian Efros, în cadrul unei întrevederi cu o delegație a Băncii Mondiale, condusă de Sameh Naguib Wahba, director Regional pentru Dezvoltare Durabilă în Europa și Asia Centrală. 

De asemenea, a fost discutat un alt grant orientat spre susținerea refugiaților și a comunităților gazdă din Moldova. În cadrul întâlnirii, s-a discutat despre asistența continuă oferită de Banca Mondială Ministerului Afacerilor Interne și  despre viitoarele proiecte comune de colaborare. De-a lungul ultimului an, colaborarea strânsă cu Banca Mondială a sprijinit semnificativ agenda de reformă a țării. În acest sens,  Ministrul Adrian Efros a exprimat recunoștința pentru suportul constant și eficient al Băncii Mondiale, care a fost și rămâne un partener de încredere în atingerea obiectivelor de reformă ale Republicii Moldova.

Cei prezenți au subliniat importanța consolidării eforturilor pentru asigurarea unui răspuns coordonat în cazul dezastrelor, care pot afecta simultan mai multe țări. Aici, fiind menționate beneficiile aderării la Mecanismul de Protecție Civilă al Uniunii Europene.

Oficialii au menționat că Moldova a demonstrat încă o dată că este un partener de încredere la nivel global, primind un număr mare de persoane refugiate, demonstrând altfel reziliența și angajamentul față de progresul în conformitate cu agenda UE.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.