VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Proiect moldo-german de 3 ani pentru promovarea produselor agricole pe piața UE  

Ministerele Agriculturii din Germania și R. Moldova au lansat azi un proiect de asistență tehnică pentru următorii trei ani finanțat de Berlin. Proiectul prevede, în special, promovarea produselor agricole din țară pe piața Uniunii Europene.

Proiectul „Dialogul Moldo-German privind Politicile în Agricultură” (APD Moldova) are misiunea de a sprijini Ministerul Agriculturii și instituțiile de implementare a politicilor agricole în procesul de aderare la UE.

Coordonările proiectului au loc în cadrul unui hub în sediul Ministerului Agriculturii și gestionează 27 de activităţi de informare cu privire la Politica Agricolă Comună a UE (PAC), Standardele de Siguranţă Alimentară, Politica Comună în domeniul Pescuitului (PCP) a UE.

 În cadrul unui eveniment de lansare a proiectului, ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea, și-a exprimat aprecierea pentru sprijinul acordat de către Ministerul Federal German pentru Alimentație și Agricultură.  

„Proiectul APD Moldova va contribui cu certitudine la alinierea politicilor agricole naționale cu cele ale UE și la consolidarea capacităților instituționale în sectorul agroalimentar. Activitățile Proiectului APD vor contribui în cele din urmă la îmbunătățirea calității, cantității și competitivității produselor agricole moldovenești pe piața UE, precum și la sporirea rezilienței economice a afacerilor din sectorul agroalimentar din țara noastră”, a declarat Vladimir Bolea.

La eveniment a participat ambasadoarea Germaniei, Margret Maria Uebber, reprezentantul Ministerului german al Agriculturii, Dieter Goertz, și liderul de echipă al Proiectului APD Moldova, Hans Kordik. Ultimul a prezentat activitățile detaliate, începând de la sprijinul acordat în procesul de screening, grupul de mentorat, note de politici, activitățile de monitorizare, până la realizarea prin intermediul prelegerilor susținute în cadrul Universității Tehnice din Moldova a unei campanii de conștientizare asupra Politicii Agricole Comune a UE.

„Aderarea la UE este adesea privită doar din perspectiva beneficiilor sale, cum ar fi fluxurile financiare din bugetul UE sau accesul la o piață prosperă de 500 de milioane de consumatori. Aderarea la UE impune țărilor candidate să își alinieze instituțiile și politicile cu Acquis-ul UE. Proiectul APD Moldova este o platformă ideală cu o compoziție logică a activităților care vor contribui la pregătirea sectorului agricol moldovenesc pentru integrarea în UE”, a declarat Dieter Goertz.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.