VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Progrese în proiectele moldo-române de construcție și renovare a podurilor peste Prut. Nicu Popescu: Suntem uniți mai mult ca niciodată

Suntem uniți mai mult ca niciodată în realizarea obiectivelor comune ale R. Moldova și România. Este declarația făcută de ministrul de Externe, Nicu Popescu, la București, care a discutat azi cu omologul său, Luminița Odobescu, despre derularea proiectelor. Demnitarii au anunțat că în aceste zile au fost lansate licitațiile pentru studiile de fezabilitate privind construcția sau reabilitarea podurilor peste Prut de la Costești, Bărboieni, Leova și Leca. 

„Ajutorul României este evidențiat și susținut. Tot astăzi am trecut în revistă derularea proiectelor. Facem progrese pentru îmbunătățirea infrastructurii care va conecta R. Moldova de România și spațiul european. Chiar în aceste zile au fost lansate licitațiile pentru studiile de fezabilitate pentru patru poduri: Costești-Stânca, Leca-Fălciu, Răducăneni-Bărboieni, Leova-Bumbăta și continuă lucrările de modernizare sau urmează să fie inițiate lucrări de construcție pentru podurile de la Sculeni-Sculeni, Leușeni-Albița sau Cahul-Oancea”, a declarat Nicu Popescu în cadrul unui briefing susținut împreună șu șefa diplomației de la București, Luminița Odobescu. 

Totodată, Nicu Popescu a declarat că relațiile moldo-române au ajuns la cel mai înalt nivel din ultimele trei decenii.  

„Vizita mea are loc în ajunul unei date emblematice. Mâine este Mica Unire, când se fac 165 de ani de la Unirea Principatelor. Împreună cu România am fost, suntem și vom fi uniți în realizarea obiectivelor comune. Putem constata că relațiile sunt mai apropiate, mai pline de substanță, mai active și cu proiecte comune mai mult ca niciodată în 30 de ani. Aceste proiecte vor lega Moldova de România și va ancora Moldova în UE. Știm să construim pe temelia comunității istorice, lingvistice și culturale proiecte comune care ne vor asigura un viitor durabil în familia europeană. Apreciez implicarea în dezvoltarea unor politici în beneficiul Republicii Moldova. Avem o cooperare foarte strânsă și în forurile internaționale. Acționăm cu solidaritate în organizațiile internaționale, inclusiv consolidăm relațiile cu NATO”, a mai adăugat Nicu Popescu. 

Și Luminița Odobescu a declarat că dialogul diplomatic și politic dintre Chișinău și București se află la un nivel fără precedent.  

„Vizita de astăzi de la București este o continuare a dialogului excelent pe care îl avem noi doi și colegii de la ministere. Avem proiecte bilaterale, dinamice în multiple domenii. Locul R. Moldova este în familia europeană. Suntem și vom rămâne cel mai activ și cel mai apropiat partener al R. Moldova și locuitorilor Moldovei. Din păcate, Moldova rămâne cel mai afectat vecin al Ucrainei. Autoritățile de la Chișinău au fost nevoite să țină piept unui număr mare de acțiuni de destabilizare ca parte a războiului hibrid orchestrat de Moscova. Moldova a rezistat, mai mult, și-a consolidat instituțiile și a stat neclintită în drumul european. Suntem la începutul unui an plin cu provocări și destul de complex. Atât alegerile prezidențiale din acest an, alături de referendumul pentru integrare, cât și alegerile parlamentare din 2025, sunt o ocazie istorică ca opțiunea proeuropeană să fie exprimată clar și de netăgăduit”, a declarat Luminița Odobescu.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.