VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Programul ,,Eroii internetului”, dezvoltat de Google, lansat și în Moldova

De Ziua Internațională a Siguranței pe Internet, marcată în acest an pe 6 februarie, Ministerul Educației și Cercetării a lansat în Republica Moldova Programul „Eroii Internetului”.

Potrivit MEC, în cadrul programului copiii și tinerii sunt învățați să exploreze Internetul în siguranță și cu încredere.

„„Eroii Internetului” sprijină profesorii în implementarea unui program educațional despre siguranța online, oferind lecții digitale și activități interactive ce pot fi folosite în predare. Adițional, Programul include un ghid pentru familii, care încurajează dialogul și învățarea comună între părinți și copii despre siguranța pe Internet. În următorii trei ani de implementare a acestuia, mai multe cadre didactice vor participa la formări, astfel ca ulterior să educe elevii în spiritul unei utilizări responsabile și în siguranță a Internetului”, subliniază MEC.

Menționăm că programul, susținut de Google se derulează simultan în mai multe țări europene, inclusiv România, Grecia, Croația, Lituania, Ungaria, Slovacia, Cehia, urmând să se extindă în Ucraina și Letonia. Programul este structurat în 5 capitole cu activități și scenarii de lucru la clasă. 

Programul este gratuit și poate fi accesat pe pagina MEC.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.