VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Programul destinat gestionării fluxului migrațional, aprobat de Guvern: Ce presupune

Programul destinat gestionării fluxului migrațional, azilului și integrării străinilor pentru anii 2022-2025 a fost aprobat astăzi de Cabinetul de miniștri.

Potrivit autorilor proiectului, implementarea acestuia va contribui la asigurarea unei migrații sigure, stabilirea unor reguli bine conturate privind admisia și procedurile de documentare a străinilor, dar și sporirea calității serviciilor prestate acestora. 

La fel, Programul va consolida sistemul național de azil, va asigura condiții de recepție conform standardelor europene și va întări capacitățile de răspuns, în cazul unui aflux masiv de persoane. În același timp, implementarea Programului va spori dezvoltarea mecanismului interinstituțional, în scopul creșterii gradului de siguranță a populației și va contribui la combaterea migrației ilegale.

Documentul este important în contextul obținerii statutului de țară-candidat pentru aderare la Uniunea Europeană, dar și ținând cont de evoluțiile fenomenului migrațional, ca urmare a provocărilor majore, care au loc la nivel național, regional și global. 

De asemenea, Programul presupune alinierea la noile instrumente internaționale în domeniu – Pactul Global pentru o Migrație Sigură, Reglementată și Ordonată, precum și Pactul Global pentru Refugiați. Acesta este unul din cele șase programe, care urmează a fi aprobate în viitorul apropiat de către Guvern, în vederea implementării Strategiei de dezvoltare a domeniului afacerilor interne pentru anii 2022-2030.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.