VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Programul activităților cultural-artistice din PMAN consacrate Crăciunului de rit vechi

Pe 7 ianuarie creștinii ortodocși sărbătoresc Crăciunul pe stil vechi. Cu acest prilej, Primăria Chişinău invită chişinăuienii şi oaspeţii capitalei la un spectacol de muzică populară și obiceiuri de Crăciun, pe data de 6 ianuarie, în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN).

Astfel, potrivit unui comunicat emis de Primărie, între orele 18:00-22:00 pe scena din centrul capitalei vor evolua interpreți de muzică populară care vor interpreta şi înscena tradiții şi obiceiuri de Crăciun, după cum urmează.

17:00 în PMAN va răsuna muzică de fundal cu tematica sărbătorilor de iarnă.

18:00 – 18:20 cetățenii vor putea urmări ceata de colindători cu Steaua (Maria Stoianov & Studioul „Buciumul”), iar atmosfera va fi încinsă de dansatori.

18:20-19:20 concert de Colinde, cântece de Stea și obiceiuri de Crăciun cu Orchestra de muzică populară „Folclor”, director artistic și prim-dirijor Petre Neamțu. Solişti: Vasile Iovu (nai), Nicolae Paliț, Silvia Goncear, Vasile Rusu (acordeon), Anatol Nunu (trompetă), Viorica Moraru, Sorin Zberea (clarinet), Diamanta Paterău, Valentin Butucel și Valentina Rusu.

19:20-20:00 Fanfara „Chișinău” cu Igor Rusu și „Romanița”.

20:00-20:20 vor colinda Maria Iliuţ și „Crenguță de Iederă” & Ansamblul folcloric „Romanița”.

20:20-20:50 Formaţia „Millenium” va colinda publicul împreună cu „Crenguță de Iederă” & „Romanița”.

20:50-22:00 Orchestra de muzică populară „Moldovlaska” și Adriana Ochişanu, Corina Țepeş, Iulian Corochi, Geta Burlacu, Maria Iliuţ & „Crenguță de Iederă”. Cu dansuri populare vor veni şi dansatorii din Ansamblul „Crenguță de Iederă”.

Totodată, autoritățile municipale au anunțat că pe data de 6 ianuarie, în intervalul orele 14:00-23:30, transportul public municipal care traversează Piața Marii Adunări Naționale va circula în regim special. Detalii aici.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.