VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Programul ”373” al Guvernului a ajuns la opt beneficiari

Guvernul Republicii Moldova anunță că opt întreprinderi au obținut credite pe un termen mai mare în cadrul Programului guvernamental „373” de susținere a antreprenorilor, pentru a investi în dezvoltarea afacerilor. Valoarea totală a acestor împrumuturi se ridică la 11,4 milioane de lei, bani din care întreprinderile mici și mijlocii își pot moderniza infrastructura și diversifica produsele și serviciile.

 Prin intermediul programului „373”, Guvernul oferă sprijin pentru dezvoltarea și diversificarea economiei din diferite regiuni ale țării. Până în prezent, beneficiari ai creditelor sunt întreprinderi din Chișinău, Găgăuzia, Taraclia și Ialoveni, care gestionează companii active în agricultură, industria prelucrătoare, transport, activități de cazare și alimentație publică, precum și în domeniile sănătate și asistență socială. 

Rata dobânzii la creditele în valută străină este de 3% anual, iar în lei – de 7% anual. Creditele investiționale pot fi contractate de întreprinderile mici și mijlocii pe un termen de până la 7 ani, cu o perioadă de grație de până la 3 ani. 

Programul „373” prevede și garantarea cu până la 40%, după caz, din valoarea creditelor preferințiale, prin intermediul Fondului de Garantare a Creditelor din portofoliul ODA.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.